top of page

Klubben for Lykkelige slutninger

30.06.2021

Klubben for Lykkelige slutninger er som en blid brise i sommervarmen. Lun, blød, behagelig – og med et lille spidst svirp.

Den svenske forfatter Caroline Säfstrand er kendt for sine skæbneromaner, der kredser om mennesker med både dybde og skarpe kanter, og det går igen i Klubben for lykkelige slutninger.


Fortællingen kredser om fire kvinder og en mand, der alle sammen har set vrangen af livet gennem angst, tab, brud og ensomhed. De forsøger hver især at være i hverdagen, men hvordan skifter man spor og lever i stedet for at overleve?

Det har forfatteren og skriveterapeuten Sam en løsning på i klubben for lykkelige slutninger. Her handler det ikke om at lære at skrive, men at lære at skrive sin historie om. Mere eller mindre tilfældigt havner fire meget forskellige kvinder på skrivekurset og gennemgår en selvrealiseringsrejse, der giver ny luft i lungerne, fornyet tro på livet og genfundet kærlighed.


Vi følger mest anklageren Cecilia, der har mistet sin mand, sendt sine voksne børn ud i verden og lever sit liv gennem mimoserne i sit orangeri. Helt tilfældigt genoptager hun kontakten med sin søster, får nye bekendtskaber i skriveklubben og oplever, at livet ikke behøver at være klinisk rent og med kirurgisk akkuratesse hele tiden.


Klubben for lykkelige slutninger er en blød sommerroman om at ændre kurs og tage ansvar for sit liv, hvis man vil have en lykkelig slutning og måske endda en ny begyndelse.


Säfstrand veksler dynamisk mellem de fem hovedpersoners synsvinkel, og det fungerer. Sproget er let, plottet er simpelt, og jeg bliver i godt humør af at læse den.

Jeg vil huske den som en blød og varm roman, der er perfekt til lyse sommeraftener, men jeg vil ikke huske den som en stor, litterær oplevelse, der for alvor har sat sig i mig.


Fire ud af seks bøger: 📖 📖 📖 📖

bottom of page