top of page

hæklede venner

Anette B. Andersen har med sin smukke og simple hæklebog lært mig at hækle.

I efteråret kastede jeg mig for første gang ud i den stormende hæklebølge, der på mange måder er blevet den moderne danskers pusterum i en travl hverdag.


Jeg har altid været kreativ og både tegnet og skrevet meget, men det er på mange måder mindre nyttige pusterum, og jeg fik lyst til at lave noget, jeg kunne bruge til noget og glæde andre med. Jeg købte derfor et par nøgler bomuldsgarn, og så sad jeg ellers med trynen i YouTube, til jeg havde lært de mest basale metoder.


Men da jeg skulle i gang med at hækle efter opskrift for første gang, blev jeg skrupforvirret. Jeg fandt den ene opskriftsbog efter den anden, der alle sammen anbefalede forskellige metoder, garntyper, modeller og mønstre. Og det eneste, jeg i virkeligheden skulle bruge, var en bog med letforståelige opskrifter, så jeg ikke var nødt til at ringe til min mor hver halve time.


Det problem løste min lillebror, da han til jul gav mig den perfekte begynderbog. Den hedder Hæklede Venner, og den giver mig alt, hvad jeg som nybegynder skal bruge for at komme i gang. Forkortelserne er lette at forstå, der er en oversigt over de mest basale teknikker, og de skønne, små figurer er enkle og ikke alt for tidskrævende at gabe over.


Anette B. Andersen har med Hæklede Venner lært mig at hækle, og jeg glæder mig til at have en hel samling af skønne hæklede dyr, jeg kan glæde andre med.bottom of page