top of page

FØR VI VED AF DET VENDER LYSET TILBAGE

03.02.2022

En fortælling om at balancere mellem barndom og voksenliv. Sofie Due skriver autentisk, nærværende og med et rørende budskab.Før vi ved af det vender lyset tilbage er Sofie Dues debutroman, og sproget er rytmisk, konkret uden at være pyntet og nøgternt uden at være tonløst.


Hovedkarakteren Leah kommer fra en opvækst i Pinsebevægelsen, men beslutter at flytte fra Odense til København og klippe nogle af båndene til sin trosprægede fortid. København bliver både mødet med den første kærlighed og nye sociale koder, men rejsen bliver også beviset på, at Leah er ved at vokse ud af det, barndommen gav hende.


Leah vil gerne være den nye Leah og lægge fortiden bag sig, og hun balancerer drinks og desserter på Vivaldi, prøver at passe ind i kollektiv og kulturelite, være den gode kæreste og sjove veninde - men København er også svær, og hun savner barndomsveninden Amalie, der er den eneste, der for alvor forstår det fællesskab, de havde sammen i Pinsebevægelsen, selvom veninden aldrig hoppede på hovedstadstoget.


Imellem fortid og nutid er Leahs morfar, der også bor i København, og han bliver broen mellem Leahs to verdener.


Før vi ved af det vender lyset tilbage er en letlæst fortælling om at tage hul på voksenlivet, mens barndommen stadig sidder i en og nok aldrig slipper sit tag.


Fire ud af seks bøger: 📖 📖 📖 📖

bottom of page