top of page

Der er antal på alt

08.04.2022

Barsk, ærlig og kærlig beretning om et vanvittigt levet liv. Og om død. Lars Høgh lukker os helt ind i det inderste af sin karriere og det inderste af sin sygdom.

Lars Høghs karriere var hæsblæsende, men ikke let. Og sådan blev afslutningen på livet heller ikke. Med sin bog Der er antal på alt, tager han os med tilbage til OB i gamle dage, til tiden med Richard Møller Nielsen, til dengang Lars Høgh selv kæmpede om en plads på landsholdet, var sportsdirektør i OB og senere målmandstræner i mange klubber og på herrelandsholdet.


Det er fascinerende at få et indblik i livet som professionel i fodboldverdenen - især i de spæde år af den professionelle fodbold i Danmark, men samtidig bliver vi taget med i Lars Høegs sygdomsforløb fra den dag, han får diagnosen og nærmest til den dag, han dør.


Det blev en kamp mod kroppen og tiden, som Høgh i over tre år vandt, inden han måtte kapitulere efter et år med en EM-semifinale og en NU-festival, han længe havde drømt om.


Det er rørende, og det er tankevækkende og forbilledligt, hvordan Lars Høgh går til sygdommen, som om det er endnu en fodboldkamp, der skal vindes.


Men min anke er sproget. Det er autentisk og lyder som Lars Høghs egne ord, men jeg bliver irriteret over de mange fyldord, talesproget og de klumpede sætninger, der bliver bliver til tunge formuleringer. Det tager faktisk noget fra oplevelsen, og selvom jeg aldrig ville lade være med at læse bogen – fordi det er vores allesammens Lars Høgh, var jeg lidt frustreret over, hvordan fortællingen blev præsenteret.


Fire ud af seks bøger: 📖 📖 📖 📖bottom of page