top of page

Om os

unnamed-kopi.jpg

Emma Skjold Lindegaard

Sophie11.jpeg

Vi er to unge journalister, der mødte hinanden på første studiedag i Odense i 2015. Siden den dag er vi blevet tætte veninder, og selvom Emma i dag bor på Amager, og Sophie er blevet i Odense, går der ikke en dag, hvor vi ikke er i kontakt med hinanden. 

Vi har en fælles interesse for bøger og litteratur, og det er næsten blevet et ritual, at vi ringer til hinanden og fortæller om vores oplevelse, når vi er færdige med en ny bog.
Derfor har vi i slutningen af 2018 startet vores blog, så vi forhåbentligt kan inspirere andre til gode læseoplevelser. 

Ud over at læse bøger er vi begge i gang med kandidaten i journalistik på SDU i Odense og arbejder ved siden af. Emma arbejder med pressearbejde i Danske Regioner i København, og Sophie er journalist på Fyens Stiftstidende. 

I de seneste år har Sophie udgivet fire børnebøger – tre i serien om pigefodboldholdet FC Askerød og en om Pernille Harder, der er en af verdens bedste kvindelige fodboldspillere. 

Lær os bedre at kende nedenunder, når vi stiller hinanden et par spørgsmål. 

Sophie Lysholt Hansen

Emma: Hvor køber/låner du dine bøger?
Sophie: Lige for tiden har jeg købt de fleste af mine bøger i genbrugsbutikker.

Sophie: Hvilken bog har du læst flest gange i dit liv? Hvorfor?
Emma: Hajernes Ø – da jeg var yngre, læste jeg alt hvad jeg kunne komme i nærheden af på min folkeskoles bibliotek. Men især den her bog - for den havde det hele; en sej hovedperson, et strejf af noget mystik og så en helvedes masse hajer.

 

Emma: Hvad er din yndlingsbog?
Sophie: Min yndlingsbog må  være Planen af Morten Pape. Den er fænomenalt skrevet, og man føler næsten, man kan smage remouladen, når han beskriver den klumpede, gule masse. Og så er jeg helt vild med bogen Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke. 

Sophie: Hvilken genre læser du mindst?
Emma: Krimier – jeg har læst Stig Larssons og Dan Browns, og det er nærmest det. Jeg kunne lide dem begge, så jeg ved ikke hvorfor, den genre aldrig rigtig er slået igennem hos mig. Det føles bare et eller andet sted for sent at hoppe på hele den der krimilitteraturbølge nu.

Emma: Hvor og hvordan læser du?
Sophie: Jeg læser virkelig godt i sengen om aftenen, lige inden jeg skal sove. Men nogle gange vinder mobilen over dagens sidste minutter. Jeg er ikke sikker på, jeg har et rigtigt yndlingssted, men jeg ELSKER at læse, når jeg har dagene foran mig og først behøver at klappe bogen i, når den er slut. Så ferierne er helt klart det bedste.

Sophie: Har du nogen ritualer, når du læser?
Emma: Når jeg går igang med en bog, vælger jeg jeg ofte et nyt album, som jeg aldrig har hørt før og sætter på, mens jeg læser. Det kører så i ring hele vejen igennem bogen, og det vil for evigt minde mig om den bog og handlingen, når jeg så hører det senere.  For eksempel hænger bogen The Help og Emeli Sandés album Our version of events sammen.

bottom of page